Prihod banke Sberbank v Slovenijo napoveduje nov začetek v našem poslovanju. Potem, ko je skupina Volksbank International (VBI) postala del skupine Sberbank, smo začeli uvajati korenite spremembe. Naš cilj je postati še modernejša, zanesljivejša k strankam usmerjena banka, ki bo v prihodnosti nosila vlogo ene od pomembnejših bank v slovenskem bančnem prostoru.

Sberbank je ena izmed ekonomsko najuspešnejših finančnih institucij na svetu. Je vodilna banka v Rusiji z več kot 170-letno tradicijo, ki nudi inovativne produkte, zasnovane na odličnosti in vrhunski tehnologiji. 

Z osredotočanjem na želje in potrebe naših strank si želimo z njimi zgraditi dolgoročen odnos. Prizadevali si bomo postati banka, ki stremi k nenehnemu razvoju in razvoju poslovanja v korist naših strank.

Več kot 110 milijonov strank banke Sberbank je dokaz, da ste na pravem mestu! 

Zamenjaj banko 

Nas želite bolje spoznati?

Več informacij o nas in naši celotni ponudbi si lahko ogledate na www.sberbank.si.

Zgodovina banke

Sberbank d.d. (prej Banka Volksbank d.d.) na slovenskem trgu uspešno deluje že od leta 1993, ko je takratna Volksbank AG (VBAG) prevzela Štajersko banko obrti in podjetništva (ustanovljena leta 1991). Največji delničar banke je Sberbank Europe AG.

Sberbank Europe AG (prej Volksbank International AG) - s sedežem na Dunaju v Avstriji – je od  15. 2. 2012 v 100-odstotni lasti ruske Sberbank. Zaključek pogodbe je formalna realizacija kupoprodajne pogodbe z dne 8. septembra 2011 med Sberbank in delničarji skupine VBI - Österreichische Volksbanken-AG (VBAG), Banque Populaire Caisse d’Empargne S.A. (BPCE), DZ Bank AG (DZ BANK) in WGZ Bank AG (WGZ BANK). Nakup ni vključeval hčerinske banke skupine v Romuniji, Volksbank Romunija.

Sberbank Europe AG upravlja uspešno in neprekinjeno rastočo bančno mrežo, ki obsega skoraj 300 poslovalnic v osmih srednje- in vzhodnoevropskih državah: na Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, Češkem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji ter v Ukrajini.

 

Get Adobe Flash player